2012. február 12., vasárnap

Só-liszt gyurma gyöngyök


Hozzávalók:

- só
- liszt
- víz
- gyurma-kés, fa-pálcika
- festék
- ecset



A só-liszt gyurmát először gombócokká formáljuk, majd a gombócokat "kukacokká". Ezeket aztán egy késsel, vagy akár tésztavágóval kb 2cm-es darabokra szeleteljük.





A szeleteket egyenként átszúrjuk a pálcikával. Hagyjuk kiszáradni kicsit, aztán mehetnek a sütőbe.
Érdemes megforgatni őket, hogy ne  ragadjanak le.





Ha szép zsemleszínűre sültek, jöhet rájuk a festék, de ha van otthon olcsó körömlakk, szép fényes gyöngyeink is lehetnek.

Ezeket gyermek kezek festették. Ugye milyen szépek!? :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...